Сало з желатину і олії, органічні чіпси виробляють в сумській лабораторії

Наука, Споживач | 10:49, 17.09.2018
 Поділитися

Поділитися в

Ще у травні доцент кафедри технології харчування Сумського аграрного університету Дмитро Бидюк розповідав УП.Життя про те, що його команда створила екопосуд, у якому можна заварювати чай і випікати.

Тепер студенти у його лабораторії створюють не лише екопосуд, а й штучне сало та органічні чіпси, – розповів Дмитро УП.Життя.

Ми розробили органічні чіпси з яблук та груш. А сало для м’ясокомбінатів – здорова альтернатива звичайному шпику. Крім цього, шпик можемо робити з будь-якими смакам: звичайне солоне, з перцем та іншими спеціями, кисле, солодке, різної жирності“, – зазначив Дмитро.

Сало виготовляють з рослинного масла і желатину, повідомляє Спецкор.

Працюють у лабораторії і над розробкою біорозкладувальної плівки. Вона має стати замінником звичного целофану. Виготовляти з неї можна буде пакувальний матеріал, пакети чи харчову плівку.

Робота над органічними проектами у СНАУ триває вже другий рік поспіль.

У майбутньому команда Дмитра планує запатентувати технологію виготовлення екопосуду, після чого зможе розповісти, з чого саме він складається.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: