Реклама
kontakt

Зготувати борщ у Кролевці влетить в копієчку

 Поділитися

Поділитися в

Традиційний для всіх українців, зокрема і кролевчан так званий “борщовий набір”, дорожчає ледь не щодня.

Ціну диктує не лише врожайність, а й багато інших важелів. Зокрема кілограм свинячої ребрини на Кролевецькому ринку – 95 гривень за кілограм.

«Ну якщо лише за кілька тижнів бензин підскочив на 3 гривні, про що навіть по телевізору вже не говорять. Просто тихенько собі ціна росте і все. Це, звичайно, відбилося і на вартості м’яса», – коментує реалізатор у м’ясному павільйоні.

Думаєте з курятини борщ вийде набагато дешевше? Де там, крило, голінь, окорок – за 50 гривень за кілограм, в середньому.

Ціни на городину різняться. Наприклад, у продавців з власного городу буде дещо дорожча морква – 8 гривень за кілограм, а буряк і цибуля практично в усіх однакова –  близько 5 і 6 гривень за кілограм відповідно. Картопля – від 4,60 гривень\кілограм.

Капуста білокачанна, яку й використовують на борщ, стартує в ціні від 4,45 гривень за кілограм.

Який же борщ, без часничку? Тут є чому порадіти. У порівняні з минулим роком ціни на нього впали більш ніж вдвічі. В середньому за кілограм просять 50 гривень, але можна знайти і дешевше.

Загалом, як підрахували фахівці, в листопаді борщовий набір зріс в ціні, але прогнозують ще більше подорожчання в грудні. Нині ж овочі дорожчі, ніж були торік. Бо урожай гірший.

Проте не всі кролевчани з цим згодні: «Треба знати, що садити, тоді і урожай буде. До того ж у нас земля чорнозем – родюча», – з гордістю говорить місцева продавчиня власної городини.

Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: